Paard en Plant

MENU

Welkom! Er is geen plantenverzending tussen 15 april en september, zodat we tijd hebben om nieuwe planten te kweken! De plantenwinkel op onze kwekerij blijft uiteraard open en staat boordevol frisse planten. Vanaf september kun je weer online bij ons plantwinkelen. Brievenbuspost blijft doorgaan voor cadeaubonnen, zaden en kalenders.

Planten per post

We bieden de service om plantenbestellingen te versturen. Het volume bepaalt of de planten in postpakketten worden verstuurd of op een pallet worden ingepakt. Het inpakken van planten is een tijdrovende klus, er wordt veel zorg besteed om de planten heelhuids en zonder schade op hun plek van bestemming te laten komen met als gevolg dat de levertijden behoorlijk op kunnen lopen in piekperiodes, soms wel tot 12-15 werkdagen. 

Daarom: Twijfel je of jij je bestelling wilt laten versturen of op wilt komen halen? Wij zijn blij met iedere bestelling die we niet hoeven in te pakken. Afhalen dus!
Het afhalen van een bestelling heeft voor jou ook voordelen, zo kun je de kwekerij zien, ons ontmoeten en kan je met je vragen bij ons terecht! 

Praktische info over plantenverzending:
Minimumbestelbedrag voor verzending is €60,-
Planten langer dan ca 100 cm passen echter niet in een postpakket, maar kunnen op een pallet bezorgd worden.
Planten vanaf potmaat C7.5 passen niet in een postpakket
Bestellingen worden maximaal 14 dagen gereserveerd.
Het verzenden van planten gebeurt zolang naar ons inzicht het weer het toe laat, niet tijdens strenge vorstperioden. 
De verzendkosten voor een pakket tot 23 kg binnen Nederland bedragen €14.50. 
Bestellingen met veel volume of grotere maten worden op een pallet geleverd à €49,- Met ingang van 01-01-2024 is dit €54,- (minimumorderbedrag palletbezorging NL is €95).
De 0% btw regeling voor bedrijven of stichtingen uit het buitenland wordt geaccepteerd bij minimum bestelbedragen vanaf €200,-.

Opnieuw inloggen
Enkele tips als opnieuw inloggen niet lukt:
Onze webshops hebben elk een eigen inlogaccount. Controleer op welke website je geregistreerd staat. Ben je nu op een andere website? Registreer je dan als nieuwe klant.
Ben je een bestaande klant? Je inloggegevens worden pas gevraagd bij het afronden van je bestelling.
 
Buitenland verzending
Voorheen verstuurden we door heel Europa, we hebben dit aangepast naar alleen verzending binnen Nederland en België.
We versturen alleen nog binnen Nederland en België, omdat we onze milieu-impact willen verkleinen. We hopen dat kwekers in de overige EU-landen het kweken van dit assortiment oppakken, zodat iedereen binnen eigen land planten kan kopen.

De kwekerij bezoeken:
Van maart tot december zijn we iedere donderdag, vrijdag en zaterdag geopend. Van mei tot september ook op woensdagen.
Ons aanbod in de fysieke plantenwinkel is groter dan de voorraad in de webshops; je kunt op de kwekerij net die ene plant treffen die online niet meer beschikbaar is en bovendien zijn sommige liefhebbersplanten alleen hier te vinden en niet online!